Хасково

Искат спешен ремонт на опасен мост в Свиленград и обход на Любимец

Сигнал за опасен мост на път I-8 над река Марица в Свиленград са подали от полицията, съобщават от областна администрация.

Те са констатирали, че фугите между секциите на съоръжението са разбити, стърчат метални части и болтове, което създава предпоставка за катастрофи. Проблемът е бил обсъден на заседание на Областната комисия по безопасност на движението, свикано от областния управител инж. Минко Ангелов.

Заседание

От Областното пътно управление са информирали, че участъкът е обследван и наистина има разрушени фуги. Те са уточнили, че имат споразумителен протокол с община Свиленград за съвместно финансиране. Минко Ангелов се е ангажирал да разговаря с община Свиленград, за да бъде решен в най-кратки срокове проблемът.

На заседанието е бил обсъден и въпросът за засиления трафик на тежкотоварни автомобил през село Сива река. Сигналът е получен от кметския наместник Лозко Димов, който посочва, че пътят през Любимец е затворен за камиони и това налага преминаването им през селото. Според жителите трябва да се изградят легнали полицаи и пешеходни пътеки. От община Свиленград са казали, че са запознати с проблема и са потвърдили, че пътят наистина е в окаяно състояние и на много места е компрометиран. Според тях нови пешеходни пътеки няма да реши въпроса, а трябва да се помисли за друг обходен път, който да не преминава през селото.

От Пътното са обяснили, че община Любимец има проект за изграждане на околовръстен път. Надлезът над жп линията е изграден през 2015-а и трябва да се направи 3-киломтетрово трасе, което ще реши проблема с тежкотоварния трафик, който преминава през село Сива река. Във връзка със забавеното изграждане на околовръстния път има сигнали от частни компании, чиято производствена дейност е възпрепятствана.

На заседанието от Пътна полиция са отчели 7 загинали при тежки катастрофи в региона от 1 април до 15 юни. За същия период на миналата година жертвите са били 4.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button