Хасково

Секционните комисии с номера и в буферна зона в РИК след изборния ден

Специална оргнанизация за приемането на секционните избирателни комисии в РИК ще бъде създадена на 11 юли, обяви председателят на Районната избирателна комисия Добромир Якимов.

Целта е да се избегнат струпванията и неприятните ситуации, при които на изборите през април имаше членове на СИК, на които им прилоша и се стигна до сблъсъци между чакащите.

Пред зала „Дружба“, където се помещава РИК ще бъде създадена буферна зона за изчакване, а на пристигащите ще бъдат раздавани номера, с които да влизат в залата, обясни Якимов. Идващите от отдалечените общини ще получават номера още в автобусите.

347 ще бъдат секциите в област Хасково, където ще се гласува с машини, а в 117 ще се използват бюлетини на хартия. Предварителните списъци включват 237 231 избиратели, което е с над 6 600 повече от последния списък на предишните избори.

В Районната избирателна комисия са постъпили две обаждания от включени в СИК-ове членове, които не са давали съгласието си за това, което означава, че има злоупотреба с лични данни, но писмени жалби няма и на този етап РИК не може да вземе отношение по въпроса, коментира Якимов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button