Регион

Д-р Добринов: Наркотиците предизвикват бърза зависимост, а лечението е тежко

„Наркотиците предизвикват бърза зависимост, а лечението е тежко и в много случаи неуспешно“, е казал пред младежи в Харманли д-р Иван Добринов – завеждащ отделението по зависимости към алкохол и наркотици в Държавна психиатрична болница в Раднево, цитиран от общината.

Темата е била опасността от дизайнерските дроги, съобщават от общината. Специалистът е посочил, че това са нови синтетични наркотици, повече от 800 вида, които в последните години имат огромна експанзия в много страни по света и в България. Те пристигат у нас под различни имена и нови, шарени опаковки, които впечатляват децата и водят до възбуда, агресия, нарушен сън, повишена енергия.

Среща

Срещата е била организирана от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Харманли. В нея са участвали учениците от деветите класове на СУ „Неофит Рилски“ и ПГЕТ „Захари Стоянов“. Учениците са били запознати с различните видове наркотици и тяхното въздействие върху организма, както и начините на отбягване и справяне с евентуални срещи с наркодилъри.

Инициативата е във връзка с предстоящия 26 юни – Международен ден за борба с наркоманиите и наркотрафика. Сред гостите е бил екип от Общинския съвет към Превантивно–информационния център по наркотични вещества Хасково.

На 22 юни от 13:30 часа в хасковската спортна зала „Спартак“ ще гостува Стефан Бакалов – началник на отдел „Борба с наркотрафика“ в Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ на Агенция „Митници“ и неговият екип от Митница – Летище София. Те ще представят пред ученици своята кауза „Не сме сами“, посветена на борбата с наркотрафика. В края на срещата ще се демонстрира откриване на наркотик с митнически кучета.

Среща

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Таушан
Таушан
19.06.2021 22:22 22:22

този Ст.Бакалов е един пълен позьор.Освен да ходи по такива представления и да позира като проститутка във витрина на алеята на червените фенери нищо друго не прави.Нека някой му зададе въпроса колко кг.наркотици е хванал или поточно виждал ли е някога в неговия профисионален път изпълнен с много @успехи@ наркотик на живо.

д-р Иван Добринов
д-р Иван Добринов
21.06.2021 13:13 13:13

„Наркотиците предизвикват бърза зависимост, а лечението е тежко и в много случаи неуспешно“… Точно такова изречение не съм казвал, ама както и да е… „Бърза зависимост“ като термин ми звучи много странно!

Back to top button