Спорт

Очаква се старт на ремонта на стадион „Младост“ в Хасково

Ремонтът на футболния терен на стадион „Младост“ в Хасково се очаква да започне скоро.

Кметът Станислав Дечев е внесъл докладна в общинския съвет за сесията в края на следващата седмица, с която се предлага да се даде съгласие за учредяване безвъзмездно право на ползване за срок от 20 г. върху футболния терен в полза на Българския футболен съюз. БФС е единственият кандидат за това, като е предвидил обновяването на терена за 561 194 лв. с ДДС, което представлява 50.08% от пазарната стойност на обекта. Както Haskovo.info писа, парите са по програма на УЕФА, а ремонтът трябва да бъде завършен до 6 месеца.

Предлага се да се допусне предварително изпълнение на решението на общинския съвет, за да може ремонтът да започне и теренът да бъде завършен в летния строителен сезон и да приключи до подновяването на футболните първенства. Предстои да бъде монтирана 7 150 квадратни метра антиударна подложка за 175 175 лв. и изкуствена трева на същата площ за 88 375 лв.

В същото време ще се обновява и лекоатлетическата писта. Хасковската фирма „Ата-строй“ спечели обществената поръчка с ценова оферта от 410 056 лв.

Новата лекоатлетическа спортна настилка трябва да е на полиуретанова основа (сандвич система) и да се състои се от два слоя. Настилката ще е с дебелина 15 мм с валиден сертификат от IAAF. Тя ще е водонепропусклива, саморазливна, безфугова и шпайкоустойчива. Предвижда се настилката е да е с червен цвят.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button