Хасково

Боклуци и смрад край контейнери за смет, пречат и на колите

Боклуци и смрад тормозят хората, живеещи между квартал „Република“ и вилна зона „Орфей“ в Хасково, сигнализираха читатели на Haskovo.info. Проблемите започнали преди няколко месеца, когато от сметопочистващата фирма преместили мястото на контейнерите, обслужващи района.

Контейнерите за смет за стотици жители на района са поставени на ъгъла между улиците и пречат на преминаването на автомобилите. Тъй като са близо до входните врати на някои от къщите хората имали затруднение и да влизат с колите си в дворовете.

Боклуци

Най-големият проблем обаче са разпилените отпадъци наоколо, както и миризмата, която се носи от тях. В къщите живеят болни хора, които се притеснявали, че може да тръгнат и други зарази. Още повече, че край контейнерите имало разпилени и животински отпадъци, които се разнасят от кучетата в района.

Хората настояват контейнерите да бъдат преместени на друго място. Те вече водили разговор с представител на сметопочистващата фирма, но не получили разбиране, затова през седмицата ще внесат искането си писмено в Община Хасково.

 ИЗПРАТИ НОВИНА

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button