Регион

Специалисти от болница „Майчин дом“ ще преглеждат в Димитровград

Лекари от Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом“ – София ще преглеждат за майчино и детско здраве, като ще извършват онкологичен скрининг в Димитровград, съобщават от общината.

Кметът Иво Димов подписа договор за сътрудничество и съвместна дейност в областта на здравеопазването. От страна на университетската болницата то е подписано от проф. д-р Иван Костов. В Димитровград бе д-р Николай Гешев, асистент по акушерство и гинекология в Клиника Патология на бременността и основен координатор по изготвеното сътрудничество. Д-р Гешев е специалист по акушерство и гинекология в София с медицински опит и интереси в областите ултразвукова диагностика, проследяване на бременност, скрининг в онкогинекология, колпоскопия и лечение на лезии на маточната шийка.

Д-р Гешев е казал, че като димитровградчанин се радва, че тук ще могат да се извършват подобен тип прегледи, тъй като скриниговите профилактични прегледи са изключително важни. Те ще обхващат четири основни направления: онкологичен скриниг, стерилитет, скрининг на рак на гърдата и обща гинекология. Благодарение на сътрудничеството между най-голямата и най-стара АГ болница в страната и община Димитровград, специалисти от здравното заведение ще предоставят на място качествени медицински прегледи. В пресконференцията участва и ВрИД зам.-управител на МБАЛ „Св. Екатерина“ д-р Алдин Карагьозов, който е адмирирал политиката на общината.

Кабинетът за прегледи ще се намира в Медицински център „Шанс“, а първите такива ще започнат от 10 юли след предварително записване.

Кметът е допълнил, че общината е спечелила проект за допълнително финансиране по „Интелигентна медицина (SMART_MED) и вече е обявена поръчка за офталмологична апаратура за очни прегледи, многопараметрични пациентски монитори за непрекъснато наблюдение на ключови витални параметри, респиратор за изкуствена белодробна вентилация за деца и възрастни и мобилиен дигитален ренген.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button