Избори 2021

Президентът Първанов: Аз вярвам на Владимир Маринов

„Ако хората ми вярват, би трябвало да повярват и на Владимир Маринов“ – така президентът Георги Първанов (2002 – 2012) подкрепи водача на листата на коалиция „БСП за България“ в 29 МИР – Хасково за изборите на 11 юли.

„Аз съм му повярвал, доверил съм му се във всяко отношение още преди години. Той е част от най-близкия екип, с който съм работил в АБВ. Човек, който има организационни качества и е бил винаги близо до хората. Маринов е много инициативен и деен – човек, който решава проблеми“, каза още за първия в листата Първанов.

Първанов гостува в Хасково за представянето на новата си книга с разкази за политиката „Пътуване към паметта“. Според него АБВ и коалицията „БСП за България“ има какво да предложат. „Много е важно в този момент да се изберат такива хора – качествени, способни, кадърни. Трябва да престанем да се делим на протестъри и на статукво. Искам ясно да кажа на тези, които обичат да говорят за статуквото, че няма да се съглася да ме сочат с пръст мен, още повече млад човек като Маринов и цялата млада и симпатична листа. Няма статукво и няма модерност. Има можещи и неможещи. За мен бъдещото правителство и бъдещото управление на страната трябва да се базира единствено на този критерий“, допълни Първанов.

Георги ПървановТой посочи, че какъвто и да бъде резултатът от предстоящите избори за народни представители, трябва да се състави правителство, защото хората нямало да простят другото. „Аз съм за това да има работещо и стабилно правителство. Правителство което няма да устиска до първия завой, там някъде до декември месец, а ще изкара мандата. Но правителството което правим не за да изкара мандата, а за да свърши работа. Затова е много важно коалицията „БСП за България“ да бъде част от това управление. Ако се огледате виждате ли много стабилизиращи фактори в българската политика. Аз виждам не повече от два. Останалото ни обрича, а това не е добре за страната“, каза още Георги Първанов.

Въпреки че е минало кратко време от началото на управлението на служебното правителство, Георги Първанов даде по-скоро позитивна оценка за работата му. „Разбира се това не пречи да посоча гафовете и проблемите. Например случаят с професор Кантарджиев за мен си е откровен гаф. Лошото е, че министърът упорства. Не е редно. Трябва да има някаква колегеалност. Може да не приемаш онова което е правил някой преди теб, но е важно достойно да се разделиш с него или дори да не го гониш, да го съхраниш, допълни Първанов. Той даде пример със собственото си встъпване в длъжност в президентската администрация. Тогава аз съхраних огромната част от хората, които работиха преди това при президента Петър Стоянов и така смятам, че е редно, завърши Георги Първанов.

Георги Първанов, Владимир Маринов и Емилия Масларова

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button