Регион

В Димитровград покориха кметството за деня на независимостта

Превземането на сградатаВ Димитровград днес празнуваха деня на независимостта с алпийско изкачване на сградата на кметството. В инициативата на местната власт се включиха 13 ентусиасти от цялата страна, сред които и 6 жени.

Даваме възможност да бъде изкачена сградата и хората да видят дали е лесно да бъдеш в тази висока сграда и дали е лесно да работиш за хората, коментира пред Haskovo.info организаторът на проявата – кметът на Димитровград Стефан Димитров.

Най-важното при скоростното катерене в градска среда е да се подготвиш добре и да не мислиш за нищо по пътя нагоре, категорични бяха пък участниците в скоростното изкачване.

Кристина ПоповаВъпреки физическото превъзходство на мъжете, с всяка година броят на участниците в надпреварата от нежния пол се увеличава. Ако имаш добра техника на изкачване ще се справиш много по-добре, отколкото ако имаш огромни мускули примерно, каза Кристина Попова – една от първите дами, поели по въжето нагоре.

Според организаторите и участниците в рисковата надпревара освен, че е символ на свободния дух, тя дава и добър пример на децата, защото им показва, че няма невъзможни неща и ги учи да преодоляват препятствията и да успяват в живота.

Победител в надпреварата за поредна година стана пловдивчанинът Илиян Найденов. Той изкачи 45-метровата сграда на кметството за 1 минута и 48 секунди. При жените най-бърза бе Станимира Делева с постижение от 2 минути и 57 секунди.

 Првземането на сградата  Победителите с кмета

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Zigito
Zigito
04.10.2010 0:01 0:01

bravo stanimira samo taka :)

Back to top button