Избори 2021

Мая Манолова в Хасково: Реформа във водния сектор! Сега плащаме скъпо и пием мръсна вода

Водоснабдяването и връщането на държавата във функциите й са два от основните приоритети на „Изправи се! Мутри вън!“. Това обяви в Хасково председателят на коалицията Мая Манолова, която подкрепи листата за региона.

Имаме изключително силна и компетентна листа от хора, авторитети в своята област. Всеки от тях тежи на своето място и ще защитава каузи в следващия парламент. Целта е създаване на мнозинство на промяната и почтено управление, което да застане на страната на хората, каза Манолова.

Изправи се! Мутри вън!Бившият омбудсман припомни, че в Хасково има своите каузи от години. Един от основните въпроси е цената и качеството на водата. Резултатът от предприетите реформи е, че хората плащат по-скъпа и по-некачествена вода. Партийните „калинки“ оглавяват водни дружества и асоциации, правят се ремонти на завишени цени без резултати, а създаването на ВиК холдинга също е схема за източване на пари, коментира Мая Манолова.

Председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ посочи, че ще работят за децентрализация, т.е. ВиК да минат от държавата към общините. Тя даде като пример Димитровград, където цената на водата е по-ниска и присъединяването на дружеството към областната ВиК асоциация на практика единствено ще повиши тази цена без други ползи. Реална полза от ВиК асоциациите няма, защото и след създаването им загубите на вода са над 60-80% на места.

Нашият ангажимент е децентрализация и отмяна на единната цена на водата на територията на една област, каза Манолова. Според нея от огромно значение е да се обръща повече внимание на защитата на гражданите от монополите. Според бившия омбудсман КЕВР трябва да работи в полза на потребителите. Затова и сегашната комисия трябва да бъде разпусната и да бъде избран нов регулатор.

ВиК секторът трябва да бъде сложен на масата на дебатите в парламента, да бъдат прекратени кражбите и да бъдат намерени решения, заключи Мая Манолова.

Заедно с останалите кандидати за народни представители сме ангажирани и с проблемите на превозвачите и шофьорите на товарни автомобили, допълни Манолова. Тя посочи като проблем наличието само на частен паркинг на ГКПП „Капитан Андреево“, през който камионите са принудени да минават и да плащат. Дали държавата е харизала своите ангажименти и евентуални ползи на частни субекти, попита Манолова. Ползвайки монополно положение те извличат ползи и тук държавата трябва да се върне във функциите си, включително в дейностите по дезинфекция и престой на камиони, коментира председателят на „Изправи се! Мутри вън!“.

Изправи се! Мутри вън!

Манолова беше посрещната в Хасково от водача на листата Меглена Гунчева и кандидатите за народни представители със символичен подарък – сувенир под формата на цифрата 8, с който номер коалицията участва в изборите на 11 юли. Всички те се разходиха из града, посетиха и зеленчуковия пазар, където председателят на „Изправи се! Мутри вън!“ се купи череши и цветя.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button