Хасково

Безработица в Хасковско спада за шести пореден месец

Коста Костов

Коста Костов

Безработицата в Хасковска област намалява за шести пореден месец, съобщи днес директорът на Регионалната служба по заетостта Коста Костов

През август в Бюрата по труда в региона са регистрирани 11 182 лица без препитание, а равнището на безработицата е 8,94%. Спрямо юли цифрата е с 0,06 пункта по-ниска.

Делът на жените е по-висок от този на мъжете – 59,5% като доминират хората с основно и по-ниско образование. Регистрираните младежи в Бюрата по труда са 2157.

Най-ниско е равнището на безработицата в община Минерални бани – 7,42%, а най-високо в община Маджарово – 13,76 на сто.

В областта има обявени 254 свободни работни места. Преобладаващата част от тях са в частния сектор. За висшисти има заявени едва 16 вакантни позиции. През август работа са започнали 288 безработни. Почти половината от тях са намерили препитание с посредничеството на Бюрата по труда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сталин
Сталин
24.09.2010 7:38 7:38

Г-н КОСТОВ как изчислявате безработицата,че и даже в ПУНКТОВЕ?Като ви гледам тези очила ги носите май да изглеждате по-умен.Тази статистика от коя година е?Само простотий бе намаляла безработицата -хората се изнасят от БГ няма да им цоцате парите я.

Back to top button