Хасково

По ваш сигнал: Маси, предвидени за пазарче се рушат от пияници и хулигани

Дървените бараки, в които има маси за зеленчуков пазар на булевард „Освобождение“ („Кърджалийска“) в Хасково се рушат от хулигани и пияници, а бездомни кучета са ги превърнали в свой дом. За това сигнализираха читатели на Haskovo.info.

От години в четирите бараки търговци няма, с изключение на една от масите, където от време на време се продават плодове и зеленчуци. Останалите с времето започват да се превръщат в неизползваеми, той като са се превърнали в свърталище на пияници, коментират живеещите в района, които се страхуват да минават по тротоара, защото срещу тях се крещят цинизми и се хвърлят бутилки и камъни.

Част от стъклата и дъските на бараките са изпочупени и те са пълни с боклуци. Често временните им обитатели оставяли и незагасени фасове, като дори предизвикали пожар преди малко повече от месец. Само бързата намеса на огнеборците спасила близките коли от унищожаване.

Живеещите в района са писали до Община Хасково с молба бараките да бъдат обезопасени така, че да не могат да се ползват от групата мъже, които пият там, а и да бъдат опазени за бъдещо ползване. Според тях това може да стане като пространството в бараките бъде заградено, за да не може да се влиза вътре. Отговорено им било, че ще се търсят финанси, за да се случи това.

Пазар

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Съни
Съни
23.06.2021 18:12 18:12

Браво на журналистите, най-после някой да обърне внимание на проблема. Дано общината да вземе мерки, не може всички да страдат от агресията на няколко пияници, които нямат работа там, това място е предвидено за пазар, а не за квартална кръчма. Такива хора трябва да бъдат поставени на място, нямат право да пречат на другите с подобно агресивно поведение.

Много точно
Много точно
23.06.2021 18:26 18:26

Много точно описано, често минавам оттам, всички от тази групичка пияници , която се събират там без да имат право, са изключително агресивни – крещят псувни и дори хвърлиха бутилка по мен. Тротоара не може да се ползва от пешеходците, мястото е много оживено и хората не могат спокойно да минават оттам. Подобна наглост не бива да бъде толерирана.

Безобразие
Безобразие
23.06.2021 21:22 21:22

Безобразие. Подобна агресия и простотия нямат място в обществото. Общината да направи необходимото, шайката пияници заслужават да бъдат глобени. Ако подобно безобразие се случи в Германия, още на следващия ден щяха да отнесат такава глоба, да им бъде за урок, че не могат да вършат подобни безобразия безнаказано.

Мила
Мила
24.06.2021 9:13 9:13

Трябва да бъдат глобени, само това лекува простотията и агресията

Наглост
Наглост
24.06.2021 9:20 9:20

Наглост, всеки ден минавам оттам, тази група отвратителни нагли пияници висят там по цял ден и цяла нощ – крясъци, замерват с камъни и бутилки хората, които минават по тротоара, хвърлят и по и колите също. Простотия, да се вземат мерки преди да е станало късно и някой да пострада

Не трябва да се допуска
Не трябва да се допуска
24.06.2021 9:28 9:28

Не трябва да се допуска няколко пияници да пречат на всички останали, такива подобия на хора трябва да бъдат поставени на мястото им. Глоба, за да не си въобразяват, че могат да вредят на хората без последствия. Глоба и то сериозна

Да се вземат мерки
Да се вземат мерки
24.06.2021 9:38 9:38

Да се вземат мерки и то бързо, преди да се случи инцидент – мятат бутилки и камъни не само по преминаващите хора по тротоара отпред, но и по автомобилите. Крещят по цяла нощ, крият се и зад бараките, ходят до тоалетна там, подобно нещо е недопустимо

Back to top button