Хасково

Цецка Цачева посади дърво, получи подарък ябълка

Цецка Цачева„Уважаеми дами и господа депутати от Хасково. На вас гледам точно като на колеги„. С тези думи приветства младежкия парламент председателката на народното събрание Цецка Цачева. Тя бе специален гост на второто заседание на организацията за този сезон, което започна с кворум от 33 души. Цачева обясни на младите си колеги работата на народните представители и отговорната задача, която имат те. Сред гостите в „пленарната зала“ днес присъстваха още депутатите от ГЕРБ Фани Христова, Иван Петров, Иво Димов, Делян Добрев, областният управител Румен Данев, както и началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов.

Председателката на младежката организация Мейлин Байрямали от своя страна представи структурата на парламента и постоянните комисии, в които членуват младежите. „Работата ви е достойна за уважение„, похвали дейността на младежкия парламент Цецка Цачева и допълни, че в Народното събрание обсъждат идеята да направят обмен между подобни организации в страната.

Заседанието на Младежки парламент Основната тема, която дикутираха младите парламентаристи беше екологична, тъй като наскоро стартираха проект на тема „Нека е зелено“. На въпрос дали депутатите са заинтересовани за опазването на околната среда, Цецка Цачева, отговори, че младежките структури на ГЕРБ от цялата страна са внесли предложение да се спре изсичането на дърветата, а вместо дневния ред да бъде разпечатван на хартия, той да бъде показван на компютри. „За жалост обаче пленарната зала, в която заседаваме в момента не разполага с тези удобства“, коментира още председателката на НС и допълни, че е обявен конкурс за нова пленарна зала в другата сграда на парламента.

За финал Цецка Цачева подари на младежкия парламент почетния плакет на Народното събрание, както и дърво, което след заседанието бе засадено в градинката пред сградата на младежки център. „Изключително съм респектирана от реда в пленарната зала и определено нашите народни представители има какво да учат от вас“. От своя страна председателката на младежката организация Мейлин Байрямали подари на специалните гости на събранието тениски с логото на новостартиралия им проект и рекламни брошури на младежкия център. След края на заседанието Цецка Цачева грабна сама лопатата и показа на своите колеги, че и тя може да сади.

Цецка Цачева връчва плакета

Цецка Цачева връчва плакета

Дървото, което бе засадено с дружни усилия

Дървото, което бе засадено с дружни усилия

Цецка Цачева получи тениска

Цецка Цачева получи тениска

Търговка от пазара подари ябълка на председателката на Народното събрание

На пазара й подариха и ябълка

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button