Хасково

10 се ваксинираха в „Република“ за половин час, искат да пътуват без ограничения

Искам да пътувам до Турция безплатно. Досега по 90 лева давах за тестове и като сложиш другите разходи, много скъпо излиза. Мотивите за ваксиниране са на Албена Ангелова от хасковския квартал „Република“. Тя беше сред първите 10, които успяха да минат през мобилния кабинет на РЗИ само за половин час.

ВаксиниИнтерес към ваксините в квартала не липсва. Повечето избират „Пфайзер/Байонтех“, въпреки че е с две дози през 21 дни. Имаше и избрали „Янсен“, която е еднодозова и сертификатът се получава в същия ден.

Ваксини
Сема Асенова и д-р Снежана Иванова

Обяснявам какви са ваксините, през колко дни се слагат и че след това дори и човек да се зарази, минава леко, разказа здравният медиатор Сема Асенова. Тя има основна роля в комуникацията с жителите на квартала. Казва, че най-много хората се страхуват от странични ефекти след имунизиране.

Като се поговори с хората, разбират и притесненията изчезват, сподели и главният епидемиолог на Хасково д-р Снежана Иванова. Тя е позната в квартала от многото здравни акции през годините и тук й имат доверие. Затова и няколко думи са достатъчни, за да се успокоят притеснените.

Ваксини
Ася Петкова

Основното изискване на Ася Петкова беше да я ваксинират с по-слаб препарат, за да няма нежелани реакции. След разговора с медицинския екип седна без притеснение на стола в линейката.

Мобилният пункт за ваксинация на РЗИ обикаля от седмици региона. Най-голям интерес към него е имало в Ивайловград, където са работили по предварителни списъци.

ВаксиниЗа съжаление броят на ваксинираните расте по-бавно, отколкото ни се иска, признава д-р Иванова. Най-много хора се ваксинират в кабинета на РЗИ и по-малко във ваксинационните пунктове в болниците.

Към момента общо 21 243 души са с приключил ваксинационен цикъл, т.е. имат поставени всички нужни дози от ваксините. Общият брой направени игли е 44 961.

Всички новини по темата КОРОНАВИРУС

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ташунко сапа
ташунко сапа
28.06.2021 18:36 18:36

Тия дето агитират да се моли да не умре някой РОМ. Щото после трябва са се изселва от Хасково. Уния не са като нашите. Гонят карез доживот.

Back to top button