Регион

Мирослав Найденов пи харманлийски вино и обеща стандарт

снимка: Георги Даскалов

Мирослав Найденов

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов даде официален старт на гроздобера в Харманли. Лошото време попречи това да се случи в лозовите масиви и церемонията се проведе във винарска изба, където бе възпроизведен ритуала с мачкане на гроздето с крака.

Реколтата е слаба, но ще напълним избите, заяви министър Найденов и съобщи, че предстои да бъде въведен стандарт за виното. Това ще позволи в него да има и грозде, защото сега в 90% от ракията и виното има всичко друго, но не и грозде. Ако процентът на гроздовата ракия от грозде стигне 25 ще успеем да я направим национален продукт и така ще се намалят акцизите, каза още министърът.

Мирослав Найденов заплаши месокомбинатите, произвеждащи продукти с марка „Стара планина“, че ако се опитат да компрометират стандрата ще изгубят бизнеса си.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button