Външни публикации

Как да преборим косопада?

Косопадът е един от най-често срещаните проблеми с косата при мъже и жени от всяка възраст и това се дължи на разнообразните и многобройни причинители. Влияние върху косата оказват както стреса и други външни фактори, които внасят дискомфорт в живота ни, така и смяната на сезоните или щастливи периоди като бременност, които носят със себе си следродилен косопад.

Причинителите са много, но решенията са също толкова много и в модерния свят справянето с косопада е лесно като детска игра. Ако преди хората са го борели с домашни билкови отвари, днес медицината е изключително напреднала и дори в изглеждащи на пръв поглед безнадеждни ситуации в лицето на наследствена плешивост, можем да се справим, благодарение на присаждането на коса. Преди да се достига дотам в борбата с косопада обаче, има страшно много други решения на проблема. Днес ще ви представим методите и съставките, които трябва да запомните, ако искате да се отървете от коварния косопад и да се радвате на гъста и красива коса, която да развявате със самочувствие.

магическа съставка

Красотата и здравето на косата ни до голяма степен са предмет на наследственост, но определено без допълнителни грижи няма как да разчитаме единствено на гените си, за да изглеждаме добре. Правилната грижа за косъма е комплексна и не приключва само с употребата на шампоан според нуждите на косата – шампоанът е необходимост, а активната терапия в лицето на допълнителната грижа е това, което върши по-голямата работа. За да си гарантирате свеж и здравословен вид на своята коса, уверете се, че регулярно използвате разнообразни подхранващи серуми и и балсами, а два пъти месечно заложете и на маска. Третирането след измиване също е ключово, а най-подходящият продукт за стимулиране растежа на косата докато е още влажна, е хининовата вода.

Говорейки за продукти и съставки, стимулиращи растежа на нова коса и запазване свежестта и красотата на вече порасналата такава, няма как да не споменем вълшебната съставка сао палмето. Наричаме я вълшебна, защото помага за редица проблеми, започвайки от симптоми на настинка и грип, през мускулни болки и лошо настроение, до потребностите на косата и при двата пола. Ако търсите натурален продукт, който да ви помогне да сгъстите косата си, изберете такъв със сао палмето в състава, а резултатите сами ще говорят за себе си.

помощ и за мъжете

Друг силен и доказал се помощник в борбата с тънката и рядка коса, е финастерид. Редовната му употреба забавя оплешивяването и оредяването на косата, а при дългосрочно приложение може дори да стимулира израстването на нова, което води до сгъстяване. Съставката работи по-ефективно при силния пол, но това съвсем не изключва положителните резултати и при дамите.

Ако някога косопадът е бил истински кошмар за човека, днес напредналата медицина превръща справянето с него в детска игра. С правилното третиране и подходящите съставки, за нула време ще се преборите с досадния проблем и ще се радвате на красива коса и високо самочувствие.

Източник на снимка: Nina Buday / Shutterstock.com

Back to top button