Хасково

20 от Хасково покориха Ботев за Световния ден на туризма

Миналата година ТД Аида отбеляза Световния ден на туризма с изкачване на в. Ком

Миналата година ТД Аида отбеляза Световния ден на туризма с изкачване на в. Ком

20 хасковлии покориха в неделя връх Ботев, съобщи за Haskovo.info секретарят на Туристическо дружество „Аида“ Валентина Петрова. Двудневният поход до хижа Рай и най-високия връх в Стара планина бе организиран по повод Световния ден на туризма – 27 октомври. Около 30 членове на дружеството са се включили в инициативата, но не всички са изкачили върха, който е с надморска височина 2376 метра, уточни Петрова.

Тя допълни, че по повод Световния ден на туризма всички ръководители на туристически дружества в страната са участвали в национална среща през уикенда.

Местното дружество „Аида“ има над 270 членове. Тази година се навършват и 110 години от създаването му. Празникът ще бъде на хижа „Аида“ в края на октомври или началото на ноември, уточни секретарят на дружеството.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button