Хасково

Задържаха турчин, издирван в Калифорния. Парична гаранция за свиленградчанин, осъден в Гърция

Хасковският окръжен съд задържа под стража турски гражданин, обявен за международно издирване и екстрадиция по каналите на Интерпол, съобщават от съда.

Заповедта е издадена от Окръжния съд Централен окръг Калифорния на 2 януари 2009 г. за престъпления, свързани с заобикаляне на системите за защита на авторски права, осигурявайки възможност за използване на незаконен софтуер. Престъпленията, за които се иска предаването на турския гражданин е с максимален размер на предвиденото наказание 16 г. затвор.

Мъжът е признал вината си за едно от престъпленията – за заобикаляне на системите за защита на авторските права. Той не се е явил за произнасяне на присъдите на 29 януари 2008 г. и на 3 март 2008 г. и е нарушил условията за освобождаване под гаранция в досъдебна фаза на производството. Предстои същинското дело по екстрадицията му.

Съдът определи парична гаранция в размер на 5 000 лв. спрямо 38-годишен свиленградчанин, издирван от гръцките власти в Солун. Той е осъден в съседката ни на 16 г. и 3 месеца затвор и глоба от 50 500 евро. Както Haskovo.info писа, той беше арестуван при акция в Свиленград, а в Гърция е осъден за нелегално превозване на хора през граница и незаконно държане на оръжие. Според магистратите няма опасност той да се укрие.

Определенията на съда подлежат на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button