Избори 2021

Йордан Апостолов: Ще спрем НПО-та да източват пари от държавата

Сегашното законодателство позволява на неправителствени организации да се облагодетелстват за сметка на държавния бюджет и ние ще спрем това в следващия парламент. Така започна дискусията за плановете на „Българските патриоти“ за Закона за социалните услуги, Закона за закрила на детето и други свързани нормативни актове водачът на листата за Хасково Йордан Апостолов.

Българските патриоти
Йордан Апостолов

Апостолов алармира, че много от неправителствените организации съществуват, за да източват пари от държавния бюджет и стоят зад определени политически парти, като дори ги финансират по време на изборите.

Повече от 3 г. обществото беше облъчвано, че Валери Симеонов е злият гений като е обидил майките. През 2018 г. тръгна обществено обсъждане на Закона за социалните услуги и той като вицепремиер съзря опасността, че от бюджета се подготвя източване на 400 млн. лв. към такива НПО-та, каза Апостолов.

Тогава Симеонов излезе като мъж и си каза тежката дума. Само че това беше раздухано и му коства поста, в който той обаче не е влюбен. Нашето общество беше тотално заблудено от това което се върши и искат да свършат НПО-тата с промяна на законодателната уредба“, заяви на срещата водачът на „Българските патриоти“.

Той посочи още, че в последните години има натиск в полза на вътрешни и външни лобита, използвайки манипулацията за прокарване на чужди на нашите традиции за род, семейство, деца, сигурност интереси. Целта е овладяване и приватизиране на Закона за социалните услуги и други сродни закони. Единствената цел е да се отклоняват средства.

Водачът на патриотичната коалиция в Хасково даде пример и с опита да се прокара проектозакон за осветляване на всички пари, които НПО-тата получават като външно финансиране. Патриотите са се опитали да притиснат в парламента коалиционния си партньор ГЕРБ, като не са осигурили кворум, но мястото им неочаквано било заето от ДПС. Според него така са щели да лъснат връзки за финансиране и на самото движение.

„Когато нямаме добро законодателство то се стоварва на гърба на всички и няма значение кой го е приел. По жълтите павета в София и по червените килими на парламента обувки търкат едни и същи НПО-та. Истинските хора, угрижени в своята работа за набавяне на доходи и защита на семейството, не могат да защитят своето мнение. Целта е да не допуснем и намалим влиянието на зловредните партии, които сега късат от живата плът на майка България с лозунги и лъжи, а други с мълчание“, каза още Йордан Апостолов.

Осмата в листата на коалицията Ростислава Жекова от движението „Българско семейство“, обединяващо основно майки, за които децата и детското законодателство са приоритет, каза, че в социалното законодателство са заложени бомби. „Има 28 текста в Закона за социалните услуги, които трябва задължително да бъдат променени. Законопроектът за изменение на Закона за закрила на детето е особено важно да бъде подкрепен и за това в Народното събрание трябва да влязат родолюбиви българи, които да гледат интересите на българските семейства“, каза Жекова.

Емилия Сидерова от движението коментира методиката за финансиране по Закона за социалните услуги, при която основната част от парите отива в частни фирми и НПО. Колежката й Таня Христова говори за ранното сексуално образование. Според нея това трябва да става едва след 13 – 14-годишна възраст, за да може децата да изживеят своето детство. Габриела Милкова разказа за традициите, ценностите и образованието.

Българските патриоти

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button