Хасково

Фондация за защита на жертви на насилие затваря врати?

Петя Петкова

Петя Петкова

В най-скоро време хасковският клон на фондация „Български център за Джендър изследвания“ може да затвори врати. Причината е липсата на финсиране от страна на държавата, съобщи за Haskovo.info Петя Петкова от фондацията.

Предвидените за работа в тази насока 500 000 лева са необходими за изпълнението на програмите за превенция на домашното насилие в страната. Тези средства обаче липсват и реално дейността с жертвите на насилие, регламентирана по Закона за защита от домашното насилие, не може да бъде извършвана. В тази връзка неправителствените организации включени в сдружение „Алианс за защита срещу домашното насилие“, където членува и хасковската фондация, поставят началото на информационна кампания за проблемите в тази сфера. Организациите имат готовност да затворят врати през месец октомври.

58 души от Хасково, станали жертва на домашно насилие, са потърсили помощ от местния клон на Фондация „Български Център за Джендър Изледвания“ от началото на годината до сега. Още 25 са се обърнали към клон в Димитровград. Това са хора от различни възрасти. Най-често става въпрос за физическо насилие между съпрузи. Не са редки и случаите обаче когато ни търсят възрастни хора, изнудвани за пари от деца и внуци, обясни Петкова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
златна
златна
27.09.2010 16:26 16:26

много отзивчиви и добронамерени хора работят там- ще бъде жалко ако спрат дейността си! на мен лично ми помогнаха много преди 4 години!стискам палци всичко да се оправи!

Back to top button