Регион

Правят последната фуга на моста между Димитровград и Радиево и пускат движението

Движението по пътя между Димитровград и Стара Загора ще бъде пуснато до седмица. Такова уверение е получил кметът на Димитровград Иво Димов от фирмата – изпълнител и Агенция „Пътна инфраструктура“, съобщи градоначалникът.

Днес се довършва последната фуга на моста, заради който отсечката беше затворена по време на ремонта, а движението беше отбито през кварталите Изток 1 и 2. Товарните автомобили пък заобикалят през Симеоновград.

Ремонтът на пътя започна миналото лято. През есента отсечката беше затворена за ремонт на моста и се очакваше това да продължи само два месеца, но все още движението не е възстановено. Последно преди месец от АПИ обещаха, че краят на юни ще бъде последният срок за отваряне на пътя.

След това би трябвало да бъде ремонтиран ползваният досега обходен път и да започне работата на територията на село Радиево, където ще се полага и канализация. Там движението ще бъде пренасочено по малките селски улички. Даденият срок за окончателно завършване на целия ремонт е до септември.

3 коментара

  1. Защо лъжете безочливо?Каква фуга,какви пет лева?От половин година никой не се е метнал на моста

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button