Любопитно

Изпълнители от 18 населени места на юбилейния конкурс „С песните на Ари“ в Хасково

Изпълнители от 18 населени места участват в 20-ия Национален конкурс-фестивал на старата градска песен и шлагер „С песните на Ари“, посветен на големия български тенор Аспарух Лешников – Ари.

Конкурсът е двудневен на сцената на читалище „Заря“ и беше открит от заместник-кмета Мария Вълчева. В първи ден се представят 15 групи и индивидуални изпълнители основно от Хасково. В програмата са още вокална група „Водолей“ при народно читалище „Развитие – 1882“ в Симеоновград и групата за стари градски песни „Спомени“ от софийското село Чавдар. „Поздрав от Хасково“ е авторският рецитал на Георги Марчев, който е поздрав за всички участници.

Конкурс

Вторият конкурсен концерт е в неделя от 12 часа с участието на 30 групи и индивидуални изпълнители от Хасково, Свиленград, Пазарджик, Софийско, Карлово, Перущица, Дряново, Шумен, Пловдивско, Девин, Горна Оряховица, Сливен, Димитровград.

В журито са доцент д-р Пламен Първанов – председател, доцент Кирил Чапликов и асистент Алия Хансе. От 18 часа е гала концертът на лауреатите на 20-ия юбилеен конкурс-фестивал „С песните на Ари“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button