Избори 2021

Демократична България: За честна игра в разпределението на публичните средства

Мотото на всички политици трябва да бъде „За честна игра“ и то трябва да важи за всичко и във всички сфери. Така водачът на листата на „Демократична България“ за Хасковска област Катя Панева даде начало на поредната акция под надслова „За честна игра“, която се проведе тази вечер в димитровградския парк „Марица“.

Акция

Преди седмица акцията беше проведена и в хасковския парк „Кенана“. Кандидатите за депутати и симпатизанти се срещаха с гражданите, обсъждаха проблемите на съответния град и областта. От „Демократична България“ дадоха възможност на хората в парка да ползват симулатор на машина за гласуване и обясняваха на избирателите как да упражнят правото си на глас. Интересът към него беше голям, а хората са убедени, че няма да срещнат проблеми с гласуването с машини.

Акция

Ние в „Демократична България“ вярваме, че само с честност можем да направим България едно по-добро място, каза Катя Панева. Тя посочи, че трябва да се наложи децентрализация, защото само тогава ще има справедливо разпределение на средствата.

Става въпрос както за парите за децата и възрастните хора, така и за общините или селата. Трябва да има справедливо и честно разпределение на публичните средства, коментира водачът на листата на коалиция „Демократична България – Обединение“.

Никой не знае по-добре проблемите на конкретна община от местните хора, кметът и общинските съветници. Процент от допълнителния данък, който се плаща трябва да остава в местната администрация и тя да решава как да бъдат разпределени парите, смятат кандидатите за народни представители от листата на „Демократична България“ с №23 в бюлетината. Според Катя Панева, когато хората виждат, че до тях пътят е асфалтиран, тротоарът е направен и има откъде да минат хората с инвалидни колички или майките с детски колички, това ще ги стимулира да си плащат данъците и същевременно да имат желание да развиват бизнеса си в малкото населено място.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button