Хасково

Детските градини със стари хладилници, проверяват и училищата

РИОКОЗ - ХасковоПроверка във връзка със спазването на разпоредбата за здравословното хранене на учениците започват тази седмица от регионалната здравна инспекция, съобщи за Haskovo.info директорът д-р Делчо Янев.

Ще бъдат проверени училищните столове в областта. Първи ще са обектите в Харманли. Проверката е разпоредена от Министерството на здравеопазването. Инспекторите ще проверяват какво съдържа дневното меню на учениците, дали се предлага пълнозърнест хляб, риба, предлага ли се птиче месо с кожа, има ли колбаси като основно меню. Ще се инспектира дали плодовете и зеленчуците, млякото и сиренето са в количествата, указани в разпоредбата. Резултатите ще бъдат обобщени до края на октомври, поясни д-р Янев.

Само преди дни приключи проверка на здравословното хранене на децата в детските градини в областта. Установено е, че в някои от проверените обекти – детски градини, ясли и кухни майки продуктите се съхраняват в стари хладилни съоръжения. „Трябва да се положат още усилия за подобряването на храненето в детските градини“, заяви директорът на РИОКОЗ-Хасково д-р Делчо Янев.

Haskovo.info припомня, че през уикенда от Министерството на земеделието и храните съобщиха, че в детска градина в Хасковска област на децата се дава сирене и мляко с растителни мазнини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ИВА
ИВА
27.09.2010 22:29 22:29

ЗАЩО НЕ КАЗВАТЕ В КОЯ ГРАДИНА ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ СЪС ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА? ДО КОГА ВСИЧКИ МОШЕНИЦИ ЩЕ БЪДАТ СТАРАТЕЛНО УКРИВАНИ,А ПОТЪРПЕВШИ ЩЕ БЪДАТ ХОРАТА НЯМАЩИ НИКАКВА ВИНА? РЕДНО Е ВСИ4КИ НАРУШИТЕЛИ ДА БЪДАТ ОПОВЕСТЯВАНИ ВЪВ ВСИЧКИ МЕДИИ,САМО ТАКА МОЖЕ НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ.

Back to top button