Избори 2021

„БСП за България“: Да се спре с апелите за одържавяване на паркинга на границата

Превозвачи заплашиха, че ако се наложи ще излязат на протест във връзка с апелите да се одържави частния паркинг на границата с Турция. Това стана на пресконференция в клуба на коалиция „БСП за България“ с участието на председателя на АБВ Румен Петков и водача на листата на коалицията за Хасково Румен Владимир Маринов.

БСП
Владимир Маринов (вдясно) и Румен Петков

Председателят на Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътища Георги Петърнейчев припомни, че когато е имало 20-километрова опашка от камиони на границата, шофьорите са припадали в жегата, чакайки по 2 – 3 дни. Сегашният паркинг отговарял на всички европейски изисквания с всички условия за шофьорите, включително с баня и тоалетна, заяви той. Недопустимо е да се появяват хора, които говорят срещу паркинга и го използват за предизборна кампания, заяви Петърнейчев.

„Много е лошо, когато използваш житието на едни хора, които си вадят хляба с това нещо в предизборна кампания и то от хора, които не са запознати изобщо с естеството на тази работа на международния шофьор, която е доста тежка“, каза собственикът на ПИМК Илиян Филипов. Той допълни, че паркингът на Капитан Андреево е един от най-добрите в Европа. „Ние сме абсолютно крайни, че ако някой тръгне да затваря този паркинг, да ни кара да спираме по други нерегламентирани и неохраняеми места, няма да стоим – ще излезем и ще кажем на обществото какво се случва в държавата и ако трябва ще направим протестни действия“, заплаши превозвачът.

„Много е грозно, когато се тръгва към одържавяване на печеливша частна инициатива. Това беше подходът до 4 април, срещу когото застанахме всички. Този подход не би трябвало да се повтаря. Аз предлагам следващото управление да помисли за това общинските и държавните болници да работят без хората да си доплащат над 50% от това което доплащат в момента, образованието да бъде абсолютно достъпно и безплатно, а не да си купуваме учебниците, а не да се занимаваме с частни инициативи и частен бизнес“, каза Владимир Маринов. Той посочи, че частният сектор пълни държавния бюджет и трябва да се установят правила, по който той да работи.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button