Регион

КЗД се произнася за „перхидролените травестити“ на 16 октомври

Стефан Димитров

Стефан Димитров

Като неприемливо определи кмета на Димитровград Стефан Димитров предложението общината да се договори и оттегли отправената по-рано жалба за обидите, прозвучали от ефира на БНТ, съобщават от администрацията. Това стана вчера по време на заседанието на Комисията за защита от дискриминация, на което присъства и историкът проф. Пламен Цветков

По време на „живо“ предаване на 4 март по националната телевизия проф. Цветков бе един от хората, позволили си да накърнят достойнството на града. Нападките прозвучаха в най-гледаното време, когато бе излъчен заключителният кръг от кампанията „Българските събития на XX-и век“. Тогава димитровградчани бяха обявени за „сбъркани“, а самият град провъзгласен за „застинал във времето“ и „родината на новите идоли – перхидролени травестити“. В жлъчните словоизлияния тогава се включи активно и режисьорката Лилия Абаджиева.

На вчерашното заседание на Комисията за защита от дискриминация проф. Цветков е настоял да бъдат представени още факти, показващи вината му. Регулаторният орган е уважил искането му, отлагайки произнасянето си по казуса за 16 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button