Хасково

Условна присъда за полицая, прегазил при гонка пиян моторист без книжка

2 г. условно с 4-годишен изпитател срок и 3 г. без шофьорска книжка получи от Хасковския окръжен съд 41-годишният полицай Златко Милев от Харманли, съобщават от ХОС.

Той е признат за виновен, че на 27 април 2017 г. в землището на село Надежден при управление на полицейски автомобил е нарушил правилата за движение (не е спазил дистанция) и по непредпазливост е причинил смъртта на моторист.

Haskovo.info припомня, че тогава полицаите подали сигнал със стоп палка на младия моторист от ромски произход, но той не спрял. Започнало преследване по черен път. В един момент мотористът рязко натиснал спирачката и бил блъснат от полицейския автомобил, управляван от Милев. Мъжът починал. Разследването показало, че той е управлявал нерегистрирания мотор с 2.49 промила алкохол в кръвта и не е притежавал книжка. Били разделени с жена си и отивал да види децата си в съседното село.

След едно от съдебните заседания Златко Милев заяви през сълзи пред медиите, че му е много мъчно за станалото и много съжалява. След инцидента той е бил освободен от работа, но съдът го е възстановил.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

Отложиха дело срещу полицай, прегазил при гонка пиян моторист без книжка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ужас
ужас
30.06.2021 8:50 8:50

Условна за умишлено убийство :О
Не съм фен на мангала ама този полицай знаел ли е кой кара. Другия път може да е някой друг. Не е истина – условна за убийство :/

Ivan
Ivan
30.06.2021 19:29 19:29

Ас сам имал много актове от този Цеко полицая дори веднъж исках дамисе представи а този ми удари два шамара с униформа има кураш иначе е жена и ми каза цитирам Ас сам Цеко машкаря паднало ми е пердето Неми пука от никои скачам на бои на всеки .този е жена но с униформата го раздава нарко барон.

Иван
Иван
30.06.2021 20:06 20:06

Този Цеко машкаря варши част от мрачната работа на Георги Петков и аракшиев криминални полицаи и те го пазят този се помисли за нарко барон и почна да убива хора този не уважава закона защото си мисли че тои е закона този кои този беси

Back to top button