Хасково

Хасковлии се жалват на областния управител от опасна улица и боклуци

Инспекция на хасковската улица „Акация“ по сигнал на граждани са направили областният управител инж. Минко Ангелов и неговият заместник Мартин Узунов, съобщават от областна администрация.

Там част от улицата е откъсната и от спукана магистрална канализация се стичат отпадни води, които минават през дворовете на живеещите в района, е констатирала проверката. Възмутени съседи се оплакали, че проблемът е от около 5 г. и се притеснявали, че участъкът може да пропадне, а мястото не е обезопасено. Хората, през чиито дворове се стичат мръсните води, споделили пред Ангелов, че при обилен дъжд водата прелива и наводнява част от постройките. През лятото имало опасност от зарази.

Проверка

По друг сигнал Узунов и Кремена Коджаиванова – главен експерт към дирекция АКРРДС в Областна администрация инспектирали блок № 42, където пространството зад сградата е превърнато в нерегламентирано сметище от около 10 г.

Проверка

От съседните къщи неведнъж са настоявали живеещите в блока да спрат да изхвърлят боклука си през терасите и прозорците и да се изчисти двора зад блока. Мазетата му пък били пълни с вода и боклуци, което можело да доведе до пропадане на сградата, констатирали още от областна администрация.

Проверка

Хората казали пред областния управител, че искат компетентните институции да вземат мерки за почистването на района и да се налагат глоби на нарушителите.

Ангелов e сезирал за проблемите кмета Станислав Дечев, управителя на ВиК – Хасково инж. Тодор Марков, директора на РИОСВ-Хасково Тонка Атанасова и директора на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.Проверка

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
шуменски влак
шуменски влак
29.06.2021 18:13 18:13

Дефилето на акациевата река би могло да стане прекрасна туристическа дестинация…

Веса
Веса
29.06.2021 18:26 18:26

Само глоби и принудително да си почистят мръсотиите Докога ще ги куткаме тези хранеици на страната ни

Веса
Веса
29.06.2021 18:27 18:27

Само глоби и принудително да си почистят мръсотиите Докога ще ги куткаме тези храненици на страната ни ?

Читател
Читател
29.06.2021 19:51 19:51

И какво като са гледали! Какво са решили да предприемат като конкретни действия. Само с гледане не става. Да запретнат малко ръкавите :)))
Смях до небето!

Методи
Методи
30.06.2021 6:49 6:49

Те институциите само констатират, никаква работа,работа,работа не вършат!!!!!!

Back to top button