Хасково

Хасковлии се жалват на областния управител от опасна улица и боклуци

Инспекция на хасковската улица „Акация“ по сигнал на граждани са направили областният управител инж. Минко Ангелов и неговият заместник Мартин Узунов, съобщават от областна администрация.

Там част от улицата е откъсната и от спукана магистрална канализация се стичат отпадни води, които минават през дворовете на живеещите в района, е констатирала проверката. Възмутени съседи се оплакали, че проблемът е от около 5 г. и се притеснявали, че участъкът може да пропадне, а мястото не е обезопасено. Хората, през чиито дворове се стичат мръсните води, споделили пред Ангелов, че при обилен дъжд водата прелива и наводнява част от постройките. През лятото имало опасност от зарази.

Проверка

По друг сигнал Узунов и Кремена Коджаиванова – главен експерт към дирекция АКРРДС в Областна администрация инспектирали блок № 42, където пространството зад сградата е превърнато в нерегламентирано сметище от около 10 г.

Проверка

От съседните къщи неведнъж са настоявали живеещите в блока да спрат да изхвърлят боклука си през терасите и прозорците и да се изчисти двора зад блока. Мазетата му пък били пълни с вода и боклуци, което можело да доведе до пропадане на сградата, констатирали още от областна администрация.

Проверка

Хората казали пред областния управител, че искат компетентните институции да вземат мерки за почистването на района и да се налагат глоби на нарушителите.

Ангелов e сезирал за проблемите кмета Станислав Дечев, управителя на ВиК – Хасково инж. Тодор Марков, директора на РИОСВ-Хасково Тонка Атанасова и директора на РЗИ-Хасково д-р Соня Димитрова.Проверка

5 коментара

  1. Дефилето на акациевата река би могло да стане прекрасна туристическа дестинация…

  2. Само глоби и принудително да си почистят мръсотиите Докога ще ги куткаме тези хранеици на страната ни

  3. Само глоби и принудително да си почистят мръсотиите Докога ще ги куткаме тези храненици на страната ни ?

  4. И какво като са гледали! Какво са решили да предприемат като конкретни действия. Само с гледане не става. Да запретнат малко ръкавите :)))
    Смях до небето!

  5. Те институциите само констатират, никаква работа,работа,работа не вършат!!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button