Хасково

За над 5 млн. лв. продадоха и втората половина от щаба на дивизията в Хасково

Министерството на отбраната продаде на търг и втората половина от бившия щаб на дивизията в Хасково. Теренът се намира до кръстовището на булевард „Раковски“ с улица „Дунав“.

Служебният министър на отбраната Георги Панайотов издаде заповед, с която определя купувачите на последните два имота там. Димитровградската фирма „Уикенд“ купи имота с площ 11.661 декара с 8 сгради за 2 281 000 лв., а дружеството „Тринити Кепитъл“ – другия имот с площ 11.712 декара с 4 сгради за 2 755 000 лв. Достигната обща тръжна цена е 5 036 000 лв. Търговете бяха обявени в началото на април и се проведоха на 11 май.

Най-вероятно на терените ще бъдат изградени търговски обекти, както и на другите два, които бяха купени по-рано.

Както Haskovo.info писа, бившият щаб на дивизията е разделен на четири имота. Два с площ над 11 декара всеки бяха продадени на търгове от Министерството на отбраната в края на миналата година. Единият беше закупен за близо 4 млн. лв., а другият – за близо 2 млн. лв. Терените са собственост на компании, които имат хранителни и строителни хипермаркети. В края на април те бяха разчистени от старите постройки.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button