Спорт

Затварят стадион „Младост“ в Хасково за ремонт на 1 юли

Започва ремонтът на терена на стадион „Младост“ в Хасково, съобщават от общината.

По тази причина от 1 юли спортното съоръжение ще бъде затворено и там няма да се провеждат професионални и любителски тренировки на клубове и граждани. Стадионът ще е затворен до приключването на ремонта.

Както Haskovo.info писа, на сесията в петък общинският съвет даде „зелена светлина“ за започването на ремонта. Съветниците се съгласиха да се учреди безвъзмездно право на ползване за срок от 20 г. върху футболния терен в полза на Българския футболен съюз.

Ремонтът се финансира чрез БФС, като инвестицията е в размер на 561 194 лв. Средствата са осигурени от програма HatTrick V на УЕФА.

Предстои доставката и монтаж на антиударна подложка, изкуствена трева и съпътстващи дейности. Обновяването ще бъде извършено за срок от 6 месеца.

Очакванията са до края на лятото стадионът да е напълно готов и с нова писта, за която обществената поръчка спечелиха от „Ата-строй“ с ценова оферта от 410 056 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
x_X
x_X
30.06.2021 14:07 14:07

Екстра. А дали след приключването БФС ще е така добър да предостави възможност за „любителски тренировки на клубове и граждани“, ако не за ползване на терена, то поне на пистата?

Логично би било за ползване на теренът да се зплаща, но ако затворят и пистата, ще протестирам!

Back to top button