Спорт

Нов футболен клуб в Хасково ще разполага с 400 000 лв. в Трета лига

Новият ОФК „Саяна Хасково“, който от предстоящия сезон ще се състезава във футболната Трета лига беше представен на пресконференция на стадион „Хасково“.

Регистрацията на клуба ще е готова до няколко дни. Той наследява ОФК „Хасково“ с президент Делчо Корчев, който през последния сезон се състезаваше в Трета лига. Досега фирмата подкрепяше „Извор“ (Горски извор), който вече няма да има отбор в третото футболно ниво, а състав в окръжната група.

Новият футболен проект беше представен от кмета Станислав Дечев, който каза, че ще направи всичко възможно общината да осигури 100 000 лв. от бюджета на клуба за новия сезон. Останалите 300 000 лв. ще са от фирмата на Желязко Недев. Те заявиха, че амбицията е отборът да играе силно, а победите да върнат публиката на стадиона. Недев и кметът благодариха на Корчев за неговата помощ към футбола през последните години. Той пък каза, че е доволен от новата ситуация и каза, че ще продължи да помага на футбола. Председателят на клуба е Атанас Стефанов, който досега управляваше „Извор“ и благодари на феновете в Горски извор за подкрепата през последните години.

Треньор на тима ще е Живко Желев, който през последния сезон също водеше „Извор“. Той каза, че гръбнакът на отбора ще е от момчетата от миналия сезон, повечето от които са хасковлии. Ще се разговаря и с футболисти от ОФК „Хасково“. Детските школи се запазват.

Отборът се събира за първа тренировка тази вечер в Горски извор. По време на лятната подготовка са предвидени контроли с „Родопа“ (Смолян), „Розова долина“ (Казанлък), „Гигант“ (Съединение) и „Борислав“ (Първомай). Първенството започва в началото на август.

9 коментара

  1. Артик, ние за това ли плащаме данъците,вие да ги раздавате наляво надясно? Който иска да си има футболен отбор да си търси финансиране! Ай сиктир..

    1. Артик,аз пък се радвам,че май някой ще дава а не както винаги на хранилка от нашите пари!

  2. Поема издръжката на Хасково, а всъщност закрива отбора и мести фирмения си такъв

  3. ДО КОГА ТОЗИ БОКЛУК, ПОДМАЗВАЧ, ЛИЗАЧ И ПОДЛИЗУРКО атанасчу стефанофф ще краде пари от футбола и спорта.
    Малко ли краде от Неотитана…

  4. Като гледам, до сега всичко ви е ясно и няма смисъл от повече коментари. Разбирали!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button