Хасково

Повече подпомогнати семейства на първокласници тази година

Коридорът на Социално подпомаганеЗа 906 първокласници в областта е отпусната еднократна помощ в размер на 150 лв. към края на миналата седмица, съобщи за Haskovo.info главният експерт в Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Стефан Манахилов. Днес изтича срокът за подаването на молбите. Общият им брой ще стане известен следващата седмица.

Броят на приетите молби- декларации дотогава е 1 431, като най-много – 446 са подадени в община Хасково. Най-малко – едва 4 са подадените молби – декларации в Маджарово, като и за 4-те е разрешено отпускането на помощта.

На 2 семейства – по едно в Хасково и Димитровград помощта е отказана, защото доходът на член от семейството надвишава 350 лв., съобщи още Манахилов.

Миналата година е изплатена помощ за 1170 деца в областта. Тази година първокласниците са 2 222. Според експертите окончателният брой на подпомогнатите деца тази година ще е по- голям в сравнение с миналата, защото заради кризата доходите на семействата са намалели.

На опашка в дирекция „Социално подпомагане“ чакат и много майки на по-големи ученици. Причината е, че до края на октомври трябва да се подадат декларации, че децата им са записани на училище. В противен случай ще бъдат спрени детските им надбавки, обясниха от дирекцията.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button