Любопитно

„Орфей“ става част от Детския хор на България

Хор „Орфей“ става част от Детският хор на България. Хасковските певци са включени в проекта на Българския хоров съюз и ще бъдат сред най-добрите хорове в страната, които ще се изявят на сцената в зала 1 на НДК.

Орфейци се включиха в събитието по покана на организаторите. Като водещ състав за областта те изнесоха открита репетиция пред музикални педагози от града, на която представиха част от песните, включени в проекта.

Хор

Утре певците, заедно с диригента Елена Цветкова и пианистката Красимира Генева заминават за София, за да се включат в заключителните работни ателиета. По време на последните репетиции децата ще се срещнат със своите колеги от Пловдив, Бургас, Шумен, Русе, Свиленград и София, както и с диригента на концерта – маестро Славил Димитров.

Хор

Програмата включва 10 популярни български песни, сред които „Обичам те, родино“, „Де е България“, „Къде си вярна ти, любов народна“, „Детство мое“, „Дъга“, „Песен за децата“, написани през годините от големите композитори Любомир Пипков, Виктор Чучков, Вили Казасян, Христо Недялков и др. На заключителния концерт ще прозвучи за първи път и песента на Славил Димитров „Ти си герой“, написана по време на извънредната обстановка, свързана с COVID-19. В нея като солисти ще се включат оперните певци Мила Михова, Еделина Кънева, Орлин Горанов и Михаил Михайлов. Изпълненията на сборния хор ще съпровожда оркестъра на Младежка филхармония – София.

Концертът „Детският хор на България“ е под патронажа на президента Румен Радев. Началото е 19 часа, а билети могат да се купят от касите на НДК. Хасковлии, живеещи в София, могат да подкрепят талантливите деца с аплодисменти в залата на 3 юли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button