Хасково

Камерите на шофьорския изпит стресираха бъдещите водачи

Изпит пред камера30-тина кандидат- шофьори в Хасково се явяват на практически изпит пред камера днес. От 1 октомври влезе в сила изискването шофьорските изпити да се документират. Четирима инспектори от автомобилната администрация с мобилни камери изпитват кандидатите в Хасково.

След като минаха инструктаж в сградата на администрацията курсистите се качиха на автомобилите, а всеки изпитващ монтира камерата си в учебната кола. Това става за минута и не отнема допълнително време. Камерата снима изпита през цялото време както вътре в автомобила, така и пред него. Записва се и звукът вътре в колата.

Александър Борисов

Александър Борисов

Целта на документирането на изпитите е да се се пресече черния пазар на шофьорски книжки, обявиха от министерството на транспорта. Засега в Хасково теоретични изпити ще се провеждат само в сградата на автомобилна администрация, където са инсталирани камери. Ако частните школи решат да оборудват своите кабинети, там също могат да се провеждат изпити.

Записите от камерите по време на препитванията се пазят за срок от 1 година и при съмнения могат да бъдат преглеждани, обясни пред Haskovo.info шефът на ДАА Антон Ставрев.

Днес камерите притесниха допълнително курсистите. Първият, който бе изпитан пред обектива – Александър Борисов не успя да се справи и бе скъсан. Той обясни, че камерата го е изнервила и не е могъл да се справи. Инструкторите също не бяха очаровани от ситуацията, но повечето заявиха, че одобряват нововъведението.

 Камерата  Изпит

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button