Избори 2021

Обезлюдяването – един от основните приоритети на кандидатите от коалиция „БСП за България“

Не е тайна, че България е изправена пред сериозна демографска криза. За последните 12 години над 1,5 милиона души са напуснали страната. Този мащаб на обезлюдяване е нещо, което никоя държава не иска. Масовата миграция е сериозна заплаха за определени области в страната, сред които е и Хасковският регион. Това заявиха от коалиция „БСП за България“ при среща с партийния актив в Любимец.

Водачът на листата Владимир Маринов коментира, че на година в България се крадат около 10 млрд. лева. Това са пари, които не са инвестирани в здравата система, за образование, за увеличаване на пенсиите на възрастните хора и в помощ на младите семейства. Това са пари, потънали в нечий джоб.

БСП

Според Владимир Маринов това е причината много стойностни хора да избягат от държавата, но трябва да се направи така, че те отново да се върнат в родината си. А за това са нужни реформи и нов начин на управление, който да гарантира справедливост и добър живот за всеки българин.

„Ще докажем, че в политиката може да има друг морал. Промяната започна на 4 април. Но са нужни още усилия, а крайната цел е да не допуснем никога повече порочният модел, управлявал страната ни 12 години да се върне – с некомпетентни, корумпирани и самовлюбени политици“, заяви водачът на листата Владимир Маринов.

В Любимец листата на коалиция „БСП за България“ подкрепи Румен Петков, председател на ПП АБВ. „Това, което ни събира е чувството за другарство и за общност. Гордея се с тези кандидати, защото всеки от тях излиза с лицето си пред вас и своята биография. Хора с достойнство, които знаят защо Родина се пише с главно „Р“. Предлагаме отбор, обединен от каузата за промяна. Защото страната ни има нужда от честни политици, работещи за хората. Държавата не е шоу и скечове, а отговорност“, посочи Румен Петков.

БСП

Срещата в Любимец започна с кратка разходка из традиционния пазар. Кандитатите за народни представители се спираха и разговаряха с хората – земеделски производители, възрастни хора, работещи, майки с деца.

От партията призоваха хората да упражнят свободния си избор на 11 юли да излязат без страх и да гласуват за промяна на досегашното управление, за своето и на децата си бъдеще. Като подкрепят правилата и законността с номер 4 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button