Любопитно

Свиленградски деца ще пеят в Детския хор на България

В събота в зала 1 на Националния дворец на културата в София ще пее Детският хор на България. Повече от 400 деца ще се качат на голямата сцена, сред които и възпитаниците на Хоровата школа към читалище „Просвета-1870“ в Свиленград с главен диригент Кирил Търпов.

10-те хорови формации от София, Пловдив, Шумен, Бургас, Русе, Хасково и Свиленград ще изпеят заедно 10 песни, както и двата Химна – на Кирил и Методий, и на Република България. Всеки един от хоровете ще се представи и със самостоятелно изпълнение. Оркестърът-домакин на събитието ще бъде Младежката филхармония „София“ при Националното музикално училище „Любомир Пипков“. Специални гости на концерта са Еделина Кънева, Орлин Горанов, Мила Михова и Михаил Михайлов. На диригентския пулт ще застане маестро Славил Димитров.

„Детският хор на България“ е инициатива на Българския хоров съюз, която в трудните епидемиологични условия осигурява възможност за популяризиране и развитие на хоровото изкуство, което има дълголетни традиции.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button