Хасково

НАП събра 408 000 лв. просрочени задължения от 17 фирми в Хасковско

408 000 лв. просрочени задължения са събрани от НАП след срещи със 17 фирми със закъснели плащания към бюджета, съобщават от офиса на приходната агенция в Хасково.

От известно време НАП прилага нов модел за събиране на закъснели плащания – лични срещи на директорите на агенцията по места с представители на дружества, които имат образувани изпълнителни дела заради неплатени в срок данъци и осигуровки. Срещите в офис Хасково на НАП са проведени през последните няколко месеца и резултатите показват бърз положителен ефект при събирането на публични дългове, отчитат данъчните.

На разговорите се обсъждат възможностите за плащане, включително на части. Почти всички от длъжниците са направили частично плащане непосредствено след проведената лична среща и са поели ангажименти за разсрочено издължаване на цялата сума в рамките на различни периоди. Три от фирмите дори вече са изплатили на 100% задълженията си по изпълнителните дела в размер общо на 178 000 лв.

Срещите с лица със закъснели плащания към бюджета продължават и през юли, уточняват от офиса на НАП в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button