Хасково

Търсят 80 преброители за Хасково и Димитровград

Около 80 преброители не достигат за общините Хасково и Димитровград. Те ще са нужни за предстоящата кампания по преброяване на населението и жилищния фонд, съобщават от областна администрация.

920 заявления са подадени за преброители и контрольори в Хасковска област. Достатъчен брой лица са кандидатствали за контрольори.

„Все още има възможност желаещите да подават заявления в деловодствата на общинските администрации в Хасково и Димитровград. Преброителите ще бъдат проверявани за чисто съдебно минало, а след това ще преминат обучение. То ще се извършва от 25 август до 3 септември по места“, съобщи началникът на отдел „Статистически изследвания – Хасково“ към ТСБ-Юг при НСИ Светла Велева при срещата си със заместник-областния управител Виолета Желева. Сформирана е временна областна преброителна комисия с председател Желева, както и временни преброителни общински комисии в региона.

През юли и август предстои да бъдат транспортирани всички преброителни материали по общините в областта. Преброяването на населението и жилищния фонд в България ще стартира на 7 септември онлайн и ще продължи до 17 септември. От 18 септември ще започне преброяването на терен. То трябва да приключи до 3 октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button