Хасково

Търсят 80 преброители за Хасково и Димитровград

Около 80 преброители не достигат за общините Хасково и Димитровград. Те ще са нужни за предстоящата кампания по преброяване на населението и жилищния фонд, съобщават от областна администрация.

920 заявления са подадени за преброители и контрольори в Хасковска област. Достатъчен брой лица са кандидатствали за контрольори.

„Все още има възможност желаещите да подават заявления в деловодствата на общинските администрации в Хасково и Димитровград. Преброителите ще бъдат проверявани за чисто съдебно минало, а след това ще преминат обучение. То ще се извършва от 25 август до 3 септември по места“, съобщи началникът на отдел „Статистически изследвания – Хасково“ към ТСБ-Юг при НСИ Светла Велева при срещата си със заместник-областния управител Виолета Желева. Сформирана е временна областна преброителна комисия с председател Желева, както и временни преброителни общински комисии в региона.

През юли и август предстои да бъдат транспортирани всички преброителни материали по общините в областта. Преброяването на населението и жилищния фонд в България ще стартира на 7 септември онлайн и ще продължи до 17 септември. От 18 септември ще започне преброяването на терен. То трябва да приключи до 3 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button