Хасково

6 свободни места за войници в хасковското поделение

Конкурс за заемане на 155 войнишки длъжности във военните формирования от Сухопътните войски обявиха от министерството на отбраната.

6 от вакантните длъжности за войници са във военно формирование 52 740 – Хасково. Тук има свободни места за младши оператор на комуникационни системи, младши разузнавач, двама помощник-гранатометчици, младши шофьор и младши механик-водач на МТЛБ. За всички се изисква средно образование, а за последните два и шофьорска книжка категория „C“.

Кандидатите за военна служба трябва да подадат лично до 18 август писмено заявление до командирите на съответните формирования чрез структурите на Централното военно окръжие. До 18 ноември, тези от тях, които са допуснати до конкурса, ще бъдат уведомени писмено за часа, датата и мястото на явяване. Конкурсът ще се проведе от 24 ноември до 1 декември по график в съответните военни формирования.

Той включва изпит по физическа подготовка, тест за проверка на общата култура на кандидатите и събеседване. Изпитът по физическа подготовка ще се проведе чрез определяне на качествата им за сила (лицеви опори и коремни преси), бързина (бягане „Совалка“ 10х10 метра) и издръжливост (крос 1000 метра) по нормативи, определени в „Единен армейски тест“ за военнослужещи във Въоръжените сили на Република България. Тестът за проверка на общата култура на кандидатите включва 100 въпроса, като за всеки правилен отговор на въпрос се дава по една точка. Времето за провеждане на теста е с продължителност 60 минути.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button