Избори 2021

Владимир Маринов: Хората в малките населени места са герои в живота, защото с упоритост и трудолюбие продължават да работят

Обиколката на водача на листата на коалиция „БСП за България“ Владимир Маринов продължава по малките населени в област Хасково. Той посети град Меричлери и село Бряст в община Димитровград, свиленградското село Левка и хасковското село Узунджово.

На открити срещи с актива и гражданите Владимир Маринов разясни предизбораната платформа на коалицията, приоритетите, които си поставят за развитието на Хасковска област и отговори на всички въпроси, които хората поставиха.

Избори

„Младите бягат, селата обезлюдяват, защото няма поминък и хората само въздишат по времената, когато в региона е кипял живот, имало е големи предприятия и никой не се е страхувал за бъдещето си“, разказаха местните хора в Димитровградско.

Обиколката на Владимир Маринов, водач на „БСП за България“ в 29 МИР – Хасково започна от село Бряст. На срещата с граждани присъства и кандидатът за народен представител от община Димитровград, пети в листата на коалицията, Пламен Панев. Въпреки ранния час, залата на читалището в селото се изпълни с хора.

Избори

„Едно е да ти разказват за живота на хората тук, друго е да го видиш с очите си. За 12 години управление на ГЕРБ държавата е в състояние на обезлюдяване на регионите и малките населени места. Всяка година в страната десетки села се закриват, защото остават без жители. Некадърното управление през последните години доведе до унищожаване на всичко, което крепеше българското село. Ако искаме да върнем децата си трябва да променим модела, да покажем, че сме общество и да сложим точка. Имаме историческия шанс да направим това на 11 юли с бюлетина номер 4“, призова Владимир Маринов.

В Меричлери хората поставиха конкретна задача към двамата кандидати за народни представители. Те поиската политика за развитие на балнеологията чрез оползотворяване на находищата на минерална вода. Най-голямата природна забележителност в Меричлери е минералният извор „Соленци“. Това богатство обаче не се оползотворява.

Избори

„Ще поемем ангажимент, който съответства на нашите възможности, а именно, държавата да развива политика по отношение на националното минерално богатство. Като кандидати за народни представители от „БСП за България“ ще работим нещата да се развият в положителна посока“, обеща водачът Владимир Маринов.

Проблемите на образованието Владимир Маринов обсъди на среща-дискусия с учители в свиленградското село Левка. В нея взе участие и кандидатът за народен представител от Свиленград Георги Илиев, трети в листата на коалицията.

„Трябва да мислим за българското образование като за истинското бъдеще на държавата ни. В програмата на коалиция „БСП за България“ е залегнало премахване на делегираните бюджети и бюджетно финансиране само за държавни и общински училища, ревизия на учебните програми и учебното съдържание. Трябва да се намери по-справедлива формула, която да отчита, че учителят също участва в образователния процес. Държавата не може да се дистанцира от образованието, особено в малките населени места и училищата по селата“, коментира Владимир Маринов.

Срещата завърши с обещанието, че кандидатите за народни представители от „БСП за България“ в 29 МИР – Хасково ще съдействат държавата да отпусне финансови средства за изграждане на физкултурен салон в сградата на училището в Левка. То е със защитен статут и в него учат над 120 деца от 13 населени места в общината.

Денят завърши с предизборна среща в Узуджово. В хасковското село беше представена част от листата на коалицията.

„От народните представители очакваме да ни осигурят работа и по-високи доходи, защото заплатите и пенсиите са много ниски“, поискаха избирателите.

„България има нужда от кардинална промяна и трябва да имаме съзнанието, че исторически пак от нас зависи пътят на страната ни“, каза Владимир Маринов и призова хората да не продават гласа си, а да излязат на 11 юли с разум и сърце пред урните.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button