Любопитно

Танцьори от 30 клуба на „Хайдушка софра“ в Хасково

Около 800 танцьори от 30 клуба от страната се включиха в Осмия фестивал за български хора и танци „Хайдушка софра“ в Хасково.

По традиция всички се събраха в центъра на града. Последва пъстро дефиле, водено от мажоретния състав и духовия оркестър до площадка „Спартак“, на чиято сцена се провежда фестивалът.

Фестивал

Тазгодишното издание на „Хайдушка софра“ се посвещава на Валентина Георгиева и Росица Стоицова, които починаха в пандемията. Валентина е сестра на организатора на фестивала Мишо Кадиев – ръководител на „Фъртуните на Мишо“. Росица е ръководител на клуб във Велинград и основател на фестивал в града. Всички запазиха минута мълчание в тяхна памет.

Танцьорите и публиката бяха приветствани от кмета Станислав Дечев. Поздрав с първото си изпълнение отправиха „Фъртуните на Мишо“. Фестивалът се подкрепя от общината и няма конкурсен характер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button