Хасково

РИОСВ провери 83 обекта, граждани спасяват птици

Птичка5 акта за констатирани нарушения на екологичното законодателство са съставили експертите от регионалната екоинспекция през месец септември. Те са извършили общо 83 проверки и са дали 17 предписания с мерки за изпълнение. наложени са и 3 наказателни постановления и глоби за 1 600 лева.

Съставените актове са предимно за нарушения на законодателството в областта на отпадъците и биологичното разнообразие. Наказателните постановления са за нарушения на разпорежданията за третиране на отпадъци и за работа без извършена преценка за необходимостта от ОВОС. Издадени са предписания за почистване на коритото на р. Банска, за преустановяване на незаконни геоложки проучвания и миннодобивна дейност от едноличен търговец и за липсващи разрешителни за водоползване и заустване на действаща кравеферма

На Зеления телефон на екоинспекцията са постъпили 3 основателни сигнала, по които са извършени незабавни проверки. Благодарение на граждани са спасени 4 защитени от закона птици, които са изпратени за лечение в Спасителен център – Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button