Хасково

Антон Анастасов получи „Джон Атанасов за ученици“

Антон Анастасов

Антон Анастасов

Антон Анастасов, който тази година завърши хасковската математическа гимназия, получи наградата „Джон Атанасов за ученици“. Тя му бе връчена лично от президента Георги Първанов на официална церемония тази сутрин в столицата.

„Много сме щастливи. Това е голям успех за нашето училище“, каза директорът на математическата гимназия Тодорка Милева, която лично присъства на награждаването. 

Haskovo.info припомня, че Антон Анастасов донесе сребро на България от Международната олимпиада по информатика, която се проведе от 14 до 20 август в Канада. Месец преди това възпитаникът на хасковската математическа гимназия спечели златен медал на 17-та Централноевропейска олимпиада по информатика в Словакия. Най-голямото постижение на Антон през 2009 година бе бронзовият медал на ХХІ-та Международна олимпиада по информатика. За успеха си тогава той получи грамота, плакет на св. Богородица и финансов стимул от кмета на Хасково Георги Иванов. В кариерата на Антон Анастасов е и сребърният медал от Балканската олимпиада по информатика в Македония през 2008-ма година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button