Регион

Харманлийската болница заведе съдебен иск срещу здравната каса

д-р Динчо Генев

д-р Динчо Генев

Болницата в Харманли заведе съдебен иск срещу Здравната каса заради изработените, но неполучени пари, съобщи за Haskovo.info управителят на лечебното заведение д-р Динчо Генев. НЗОК дължи на болницата 330 000 лева. Искът обаче е за 10 000 лева. Причината са разходите, които трябва да се направят, за да се заведе иска в съда. Въпросът е морален, коментира д-р Генев.

МБАЛ Харманли има да получава общо 415 000 лева от касата и от Министерството на здравеопазването. В същото време дълговете към доставчици са 385 000 лева и те вече са започнали да си ги търсят. В най-скоро време ще завалят заплашителните писма, предположи д-р Генев.

Заради спряната преди време храна броят на пациентите чувствително е намалял. Хората предпочитат да се лекуват в къщи, коментираха от персонала. Тези, които са в стационара или имат кой да им носи храна, или молят сестрите да им купуват. Често се случва и пациентите да нямат пари за храна. Тогава им даваме сандвичи от нашите, каза старшата сестра на Вътрешно отделение Маргарита Бошнакова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button