Хасково

37 нови водни спасители обучи БЧК – Хасково

37 водни спасители, преминали през курсовете на Областния съвет на БЧК в Хасково тази година, вече са на своя пост на плувни басейни и морски плажове.

Практическата и теоретична подготовка на курсистите бе водена от Димчо Димов – дългогодишен инструктор по водно спасяване. Д-р Владимир Стамболов запозна кандидат-спасителите с основните правила за оказване на първа долекарска помощ при водни инциденти.

На заключителния изпит 22 младежи от курса за водни спасители на плувни басейни и водни паркове показаха отлични плувни умения и техники за спасяване. 15 продължиха с надграждащ курс за воден спасител на открити водни площи и море.

До края на юни са заверени 106 лични талона на водни спасители, които обезпечават водното спасяване на плажовете и басейните в курортите на българското Черноморие, както и на басейните в област Хасково, каза Силвия Лефтерова, специалист в Областния съвет на БЧК.

Организирането на курсове за водни спасители е една от традиционните и успешни дейности на областната организация на БЧК-Хасково, припомня Haskovo.info.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button