Регион

Арести в Свиленград и Харманли за търговия с гласове

Четирима души от едно семейство са задържани, след като в техен имот са открити списъци с данните на 28 000 души, съобщиха вътрешният министър Бойко Рашков и шефът на Националната полиция Станимир Станев.

Според информацията двама от тях работят във фирмата, извършваща дезинфекция на границата с Турция, а заедно със списъците са открити и касови книги на фирмата.

Акцията срещу търговията с гласове в региона започна миналата седмица. Вчера униформени са проверили имот на семейството в село Димитровче, където са открити данъчните документи и списъците. Сред задържаните е и общинска съветничка от Свиленград.

На претърсените адреси са открити 2 класьора и 2 полиетиленови чанти с 939 листа, изписани с множество имена, данни на лица и номера на изборни секции. Иззети са и 2 компютъра, касов принтер и 13 книги за дневни финансови отчети фирмата, извършваща дезинфекция на 3 гранични пункта. В дома на единия задържан, който е на 51 години, са намерени 83 банкноти с номинал от по 50 евро, 2 сим карти, флаш памет и мобилен телефон, а в дома на другия- на 45 години и 50-годишна жена – 2 листа с изписани и напечатани имена и данни на лица и мобилен телефон.

Всички четирима задържани в Свиленград са освободени без да им бъдат повдигнати обвинения и са разпитани в качеството им на свидетели.

По думите на вътрешния министър Бойко Рашков, схемата за търговия с гласове е била в полза на ГЕРБ. От партията определиха обвиненията като поредната груба манипулация на предизборния щаб на Румен Радев в лицето на служебния кабинет.

В същото време в Харманли полицаите също са открили списъци с гласоподаватели и бюлетини за изборите на 11 юли. Проверени са два адреса. В постройка към къща в с. Рогозиново, обитавана от двама мъже на 30г. и 29г., са открити списъци с 63 имена, а от дома на 58-годишен в с. Болярски извор са иззети 28 бюлетини за предстоящите предсрочни избори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
видимите резултати
видимите резултати
06.07.2021 8:59 8:59

Сетете се как са „избрани“ кметовете на общините Свиленград и Харманли.

Анонимен
Анонимен
06.07.2021 9:17 9:17

А хасковския мазник какво прави на акциите на Харманли и Свиленград

Back to top button