Хасково

Свиленград празнува днес с двама почетни граждани

Община СвиленградИзвестната кинорежисьорка Бинка Желязкова и началникът на свиленградската пожарната главен инспектор Валентин Ангелов ще получат днес званието „почетен гражданин“ на граничния град.

Главен инспектор Валентин Ангелов е завършил с отличие Висшата инженерна пожаро-техническа школа в Москва. Той бе водач на българските огнеборци, гасили пожарите в Подмосковието през август. Има 18 години стаж като пожарникар и е единствения у нас международен съдия по пожаро-приложен спорт.

Бинка Желязкова е родена в Свиленград. Завършила е режисура във Висшето театрално училище в София. Режисъор е на игралните филми „Животът си тече тихо“, „Привързаният балон“, „А бяхме млади“, „Последната дума“, „Басейнът“, „Голямото нощно къпане“, „Нощем по покривите“ и документалните „Нани-на“ и „Лице и опако“. 

Празничната програма на Свиленград днес ще започне с празнична Света литургия и водосвет за здраве и благоденствие. Веднага след това в кв. Гебран ще бъде открит парк, обновен по Програмата за развитието на селските райони. В тържествената програма е включено още поклонение на връх Шеонвец, лекоатлетическа щафета, турнир по ръгби за купа „5 октомври“, както и поднасяне на цветя на паметната плоча пред общината. Празничния 5 октомври ще завърши с концерт на духов оркетър „Костадин Манов“ в градския прак.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button