Хасково

Близо половин километър велоалея ще има след ремонта на подхода към „Богородица“

Велоалея с дължина 457 метра ще има след ремонта на подхода към монумента „Св. Богородица“. Тя ще започва от междинна площадка в западната част на терена от 23 000 квадратни метра между улиците „Панорама“ и „Родопи“, съобщават от община Хасково.

В средата на велоалеята ще има площадка за фитнес на открито. На две места ще се изградят нови стълбища, които са съобразени с естествения пешеходен поток. По скатовете ще се засадят „падащи“ растения, широколистни и иглолистни видове. По продължение на алеята ще се оформят места за почивка с пейки и настилка от гранитни павета. Предвидени са стойки за велосипеди.

Ремонт

Централното стълбище ще бъде от гранитни стъпала. Подпорните стени се запазват. Стълбищата ще бъдат обезопасени със стоманени парапети. Предстои да се оформят зелени пространства с цветя, декоративни храсти, широколистни и иглолистни дървесни видове. Изгражда се нова поливна система. Парковото осветление ще бъде допълнителен акцент върху кътовете за почивка.

В подножието на монумента, върху естествената зелена стена, с декоративна растителност ще бъде направен надпис ХАСКОВО. Под надписа ще бъде оформена стена с пълзящи растения. Предвидено е парково художествено осветление на надписа.

3 коментара

  1. Това е алея в парка, а не велоалея. Започва от средата на едно стълбище и, вероятно, ще свършва в детска площадка.
    Обновява се старата алея, лошо няма. Ама кому е нужно на краставицата да ѝ туриш етикет „домат“? Отчитаме дейност на хартия?

  2. А не беше ли по-добре да се направи настилка горе в участъка до знамето та чак до футболните игрища? Сега там е макадан и като завали дъжд става кална баня. А при сухо време се вдига прахоляк и маратонките стават за пране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button