Хасково

3 г. и половина затвор за бивша служителка в кметството за измама с общинско жилище

3 г. и 6 м. при първоначален общ режим получи от Хасковския районен съд бившата служителка в община Хасково Галина Савова. На 2 г. и 6 м. условно с 4 г. изпитателен срок беше осъден адвокат Динко Стоев. Те бяха признати за виновни за измама с общинско жилище.

Двамата са подсъдими за това, че в периода от април 2018 г. до юли 2018 г. са измамили трима души, че ще им бъде продаден общински апартамент, чрез сключване на договор. Така са им нанесли имотна вреда в размер на 23 100 лв. Сделката е била извършена. От общината по-късно са си възстановили собствеността върху жилището чрез съда.

Haskovo.info припомня, че Галина Савова беше дисциплинарно уволнена от екскмета Добри Беливанов със заповед от 12 декември 2018 г. за серия нарушения при настаняването в общински жилища. Тя обжалва, но Хасковският окръжен съд потвърди уволнението й.

Двамата ще трябва да платят на пострадалите от измамата обезщетение в размер на 23 100 лв. и 3 500 лв. разходи за адвокат.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Хасковския окръжен съд.

2 коментара

  1. Еее…тоя Динко ,отдавна трябваше да бъде осъден .
    Безсрамника беше докарал лъжесвидетели по-дело в ,което участвах.Явно си продължава в същият дух ,няма да прокопса тоя човечец

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button